Over mij

Huiswerkman, wie is de man achter Huiswerkman dan?

Huiswerkman Afbeelding Over mij 01

Mijn naam is Ronald Hoogerwerf. Ik ben geboren in Apeldoorn in oktober 1967.

Ik ben vanaf 1988 werkzaam in het onderwijs. Ik heb gewerkt op een aantal basisscholen in en rond Utrecht. Voornamelijk in de midden- en bovenbouw. Ook heb ik drie jaar klassen met leerlingen uit klas één en twee van de middelbare school begeleid.

Van 2001 tot 2014 heb ik in het particulier speciaal onderwijs gewerkt. In die periode heb ik veel ervaring opgedaan met leerlingen met eigenzinnige leerstrategieën en alternatieve leersnelheden. Dit zijn meestal kwetsbare kinderen die in het regulier onderwijs zonder zelfvertrouwen door het schoolleven gaan. Het begeleiden van deze kinderen heb ik altijd als bijzonder ervaren. Naast het intensief werken aan de lesstof wordt vooral aandacht besteed aan het herstellen en vergroten van het zelfvertrouwen.

In 2015 heb ik Huiswerkman in het leven geroepen omdat ik veel plezier beleef aan het individueel begeleiden van kinderen. Daarnaast heb ik ervaren dat persoonlijke aandacht het leerproces veel goed doet.

Mijzelf zou ik willen omschrijven als een eerlijk, integer, reflecterend, sportief en creatief persoon. In mijn professionele leven was ik altijd al geordend en betrokken en ben ik geduldiger, positiever en realistischer geworden.

Koffer Tekst Logo